TITOV FORUM forum TITOV FORUM
Može li se, po treći put, voljom naroda formirati nova - velika Jugoslavija?

FAQ - Često Postavljana PitanjaFAQ - Često Postavljana Pitanja   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Korisničke grupeKorisničke grupe   Registruj seRegistruj se 
 ProfilProfil   Proveri privatne porukeProveri privatne poruke   PristupiPristupi 

Video sam druga Tita!

Napiši novu temu   Odgovori na poruku    TITOV FORUM forum -> Video sam druga TITA!
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Valter

Pridružio: 10 Okt 2006

PorukaPoslao: Čet Maj 03, 2007 5:02 pm    Naslov: Video sam druga Tita! Odgovoriti sa citatom

Sa ivice plocnika, kada su dolazili veliki gosti, sam posmatrao povorku automobila koja je polako prolazila nasim ulicama. U jednom od mnostva automobila sedeo je i drug Tito sa ( nasim ) njegovim gostom i mahao nama, smeseci se, pri tome. Kratak je to bio trenutak susreta sa drugom Titom, ali ja sam, kao gradjanin bio sretan i zadovoljan.

Danas, sam utoliko sretnij zbog spoznaje i cinjenica da sam jedan od izabranih, koji mogu sa ponosom reci: " Ziveo sam u verme SFRJ-e i druga Tita".
Dok danas velika vecina nasih gradjana Embarassed pljuje na sve ono sto je vezano za SFRJ i druga Tita, ja znam ( mada mi je zbog toga veoma zao ) da ce doci dan, kada ce svi ti ljudi, gorke zuze liti za SFRJ-m i drugom Titom.

Valter
Rozalin

Pridružio: 19 Dec 2007

PorukaPoslao: Sre Dec 19, 2007 10:55 am    Naslov: Re: Video sam druga Tita! Odgovoriti sa citatom

Valter ::
Danas, sam utoliko sretnij zbog spoznaje i cinjenica da sam jedan od izabranih, koji mogu sa ponosom reci: " Ziveo sam u verme SFRJ-e i druga Tita".
Dok danas velika vecina nasih gradjana Embarassed pljuje na sve ono sto je vezano za SFRJ i druga Tita, ja znam ( mada mi je zbog toga veoma zao ) da ce doci dan, kada ce svi ti ljudi, gorke zuze liti za SFRJ-m i drugom Titom.

Valter

Upravu si kad kazes da danas veliki broj gradjana pljuju po onom sto je Tito stvorio, medju njima su i mladi koji pojma nemaju ko je on. Ne znaju da je Tito bio licnost koja je obiljezila XX vijek.

Kad je drug Tito dosao u moj grad, tada jos nisam postala pionir, okupili smo se u centru grada ispred radnickog doma. Stajali smo na trotoaru i mahali zastavicama BiH. svi smo bili sretni. Tom prilikom Tito je prosao kraj mene u kolima.

To je bio dogadjaj kojeg vrijedi pamtiti
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
Valter

PorukaPoslao: Pon Jan 21, 2008 9:33 am    Naslov: Odgovor Odgovoriti sa citatom

Postovana drugarice rozalin,
kapitalisticki sistem, sistematski obradjuje " potrosaca" gradjana. Posto je kapitalisticki sistem baziran na profitu mora stalno da okrece novac inace staje sve. Citave vojske strucnjaka rade na iztrazivanju navike coveka i industija to koristi za ostvarenje sto veceg profita.

Mladi na zalost nemaju zivotno iskustvo da shvate sta im se sprema kad postanu zreli ljudi pa nasedaju na " lizalice i cokolade " koje im svakodnevno servira kapitalisticki sistem.
Cak i na zapadu ( vidim svakog dana ) mladi sve vise mrze taj sistem, pa rade samo ono sto je minimum a to nije dobro, pogotovo nije dobro za mlade.Minimalno ucesce u radu i "disanju" drustva "otupljuje" coveka, posebno mlade a to opet ide u prilog kapitalizmu. Menjanje radne snage je najmanji problem. Pozabaviti se pitanjem, sta je na nasom omladinom je vec teze resiti, zahteva siru drustvenu aktivnost a to neinteresuje kapitalisticki sistem. Zato i traze sirenje EU, kako bi dosli do nove jeftine radne snage i nastavili "svoj put" kao i do tada.
Trebalo bi svima daje jasno, "oni " ne zele nas sto nas vole, vec sto vide novu radnu snagu u nama ( nasim narodima).

Drug Tito je bio radnik i borio se za radnike, zato je i nastao sistem za radnicku klasu. Sistem koji se bazira na uzajamnoj saradnji svih cinilaca u jednom drustvu. Sve dok su svi cinioci bili za zajednistvo to je i funkcionisalo, onoga dana kada su pocele
" vodece " strukture da se sve vise odvajaju od baze je krenulo sve nizbrdo.

Bolest " kapitalisticki sistem " je zahvatlia i nase krajeve.
Da bi se pobedila ta " bolest" je potrebna visoka svest svih cinilaca u jednom drustvu.

Licno zato smatram, za nasu tragediju nije kriv ni Josip Broz ni radnicka klasa.
Krivi su rukovodioci u preduzecima( koji su skrenuli sa pravoga puta) a najvecu krivicu nose rukovodioci SKJ i veliki broj clanova SKJ, koji su takodjer izgubili
"tlo pod nogama", zloupotrebili svoje polozaje, poverenje radnicka klase i gradjana nase zemlje ( verujuci u sarene laze kapitalizma )pa mi zato ni dan danas nemozemo da se oporavimo od tog udarca.

Valter Embarassed Rolling Eyes
Valter

PorukaPoslao: Sub Mar 29, 2008 12:23 am    Naslov: Obavestenje Odgovoriti sa citatom

Za one koji jos nisu culi. Na tv BGD ( Beograd ) se svakog petka u 22h prikazuje serija o titu.
Mislim da je interesantno pogledati a mozad i snimiti, kao sto to ja cinim. Na zalost nestignem uvek, pa mi nije kompletna kolekcija.
No mozda ce moci da se naruci kod tv BGD.

Drugarski pozdrav,
Valter Wink
Prikaži poruke iz poslednjih:   
Napiši novu temu   Odgovori na poruku    TITOV FORUM forum -> Video sam druga TITA! Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1

Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu