|
TITOV FORUM Može li se, po treći put, voljom naroda formirati nova - velika Jugoslavija?
|
| Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu |
| Autor |
Poruka |
Valter

Pridružio: 10 Okt 2006 Poruke: 149 Lokacija: ch
|
Poslao: Čet Maj 03, 2007 5:02 pm Naslov: Video sam druga Tita! |
|
|
Sa ivice plocnika, kada su dolazili veliki gosti, sam posmatrao povorku automobila koja je polako prolazila nasim ulicama. U jednom od mnostva automobila sedeo je i drug Tito sa ( nasim ) njegovim gostom i mahao nama, smeseci se, pri tome. Kratak je to bio trenutak susreta sa drugom Titom, ali ja sam, kao gradjanin bio sretan i zadovoljan.
Danas, sam utoliko sretnij zbog spoznaje i cinjenica da sam jedan od izabranih, koji mogu sa ponosom reci: " Ziveo sam u verme SFRJ-e i druga Tita".
Dok danas velika vecina nasih gradjana pljuje na sve ono sto je vezano za SFRJ i druga Tita, ja znam ( mada mi je zbog toga veoma zao ) da ce doci dan, kada ce svi ti ljudi, gorke zuze liti za SFRJ-m i drugom Titom.
Valter _________________ Samo zajedno smo jaci! |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Rozalin

Pridružio: 19 Dec 2007 Poruke: 204
|
Poslao: Sre Dec 19, 2007 10:55 am Naslov: Re: Video sam druga Tita! |
|
|
| Valter :: | Danas, sam utoliko sretnij zbog spoznaje i cinjenica da sam jedan od izabranih, koji mogu sa ponosom reci: " Ziveo sam u verme SFRJ-e i druga Tita".
Dok danas velika vecina nasih gradjana pljuje na sve ono sto je vezano za SFRJ i druga Tita, ja znam ( mada mi je zbog toga veoma zao ) da ce doci dan, kada ce svi ti ljudi, gorke zuze liti za SFRJ-m i drugom Titom.
Valter |
Upravu si kad kazes da danas veliki broj gradjana pljuju po onom sto je Tito stvorio, medju njima su i mladi koji pojma nemaju ko je on. Ne znaju da je Tito bio licnost koja je obiljezila XX vijek.
Kad je drug Tito dosao u moj grad, tada jos nisam postala pionir, okupili smo se u centru grada ispred radnickog doma. Stajali smo na trotoaru i mahali zastavicama BiH. svi smo bili sretni. Tom prilikom Tito je prosao kraj mene u kolima.
To je bio dogadjaj kojeg vrijedi pamtiti |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Valter

|
Poslao: Pon Jan 21, 2008 9:33 am Naslov: Odgovor |
|
|
Postovana drugarice rozalin,
kapitalisticki sistem, sistematski obradjuje " potrosaca" gradjana. Posto je kapitalisticki sistem baziran na profitu mora stalno da okrece novac inace staje sve. Citave vojske strucnjaka rade na iztrazivanju navike coveka i industija to koristi za ostvarenje sto veceg profita.
Mladi na zalost nemaju zivotno iskustvo da shvate sta im se sprema kad postanu zreli ljudi pa nasedaju na " lizalice i cokolade " koje im svakodnevno servira kapitalisticki sistem.
Cak i na zapadu ( vidim svakog dana ) mladi sve vise mrze taj sistem, pa rade samo ono sto je minimum a to nije dobro, pogotovo nije dobro za mlade.Minimalno ucesce u radu i "disanju" drustva "otupljuje" coveka, posebno mlade a to opet ide u prilog kapitalizmu. Menjanje radne snage je najmanji problem. Pozabaviti se pitanjem, sta je na nasom omladinom je vec teze resiti, zahteva siru drustvenu aktivnost a to neinteresuje kapitalisticki sistem. Zato i traze sirenje EU, kako bi dosli do nove jeftine radne snage i nastavili "svoj put" kao i do tada.
Trebalo bi svima daje jasno, "oni " ne zele nas sto nas vole, vec sto vide novu radnu snagu u nama ( nasim narodima).
Drug Tito je bio radnik i borio se za radnike, zato je i nastao sistem za radnicku klasu. Sistem koji se bazira na uzajamnoj saradnji svih cinilaca u jednom drustvu. Sve dok su svi cinioci bili za zajednistvo to je i funkcionisalo, onoga dana kada su pocele
" vodece " strukture da se sve vise odvajaju od baze je krenulo sve nizbrdo.
Bolest " kapitalisticki sistem " je zahvatlia i nase krajeve.
Da bi se pobedila ta " bolest" je potrebna visoka svest svih cinilaca u jednom drustvu.
Licno zato smatram, za nasu tragediju nije kriv ni Josip Broz ni radnicka klasa.
Krivi su rukovodioci u preduzecima( koji su skrenuli sa pravoga puta) a najvecu krivicu nose rukovodioci SKJ i veliki broj clanova SKJ, koji su takodjer izgubili
"tlo pod nogama", zloupotrebili svoje polozaje, poverenje radnicka klase i gradjana nase zemlje ( verujuci u sarene laze kapitalizma )pa mi zato ni dan danas nemozemo da se oporavimo od tog udarca.
Valter  _________________ Samo zajedno smo jaci! |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Valter

|
Poslao: Sub Mar 29, 2008 12:23 am Naslov: Obavestenje |
|
|
Za one koji jos nisu culi. Na tv BGD ( Beograd ) se svakog petka u 22h prikazuje serija o titu.
Mislim da je interesantno pogledati a mozad i snimiti, kao sto to ja cinim. Na zalost nestignem uvek, pa mi nije kompletna kolekcija.
No mozda ce moci da se naruci kod tv BGD.
Drugarski pozdrav,
Valter  _________________ Samo zajedno smo jaci! |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|