|
TITOV FORUM Može li se, po treći put, voljom naroda formirati nova - velika Jugoslavija?
|
| Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu |
| Autor |
Poruka |
Valter

Pridružio: 10 Okt 2006 Poruke: 149 Lokacija: ch
|
Poslao: Pon Okt 23, 2006 8:23 pm Naslov: Pitam se pitam? |
|
|
Neki su mislili, " sila boga ne moli", pa se pokazalo da i nad silom ima vece sile.
Jedna "sila" je htela da se postavi na vrh, druga "sila" je dosla i srucila sa pohoda one koji su mislili da su na " pravom " put ka vrhu, i postavila sasvim druga pravila.
Niti pri prvom pohodu " Sile" niko nije pitao narod, niti je druga " sila" pitala narod.
Sve sile zastupaju samo svoja gledista i svoje sisteme.
Vecina naroda se uvek mora prilagoditi situaciji, a situaciju dirigiraju oni koji sede " gore".
Ni jedan normalan covek, nemoze da bude za kapitalizam, pogotovo ako je poznavao samoupravni socijalisticki sistem, koji je bio u SFRJ.
Dali ce narodi da zive u kapitalizmu ili nece zavisi, od njih samih.
Ako budu i dalje cutali kao " Ovce", ce kapitalisticka cizma da im kroji buducnost. Ako se budu probudili, ce se nesto promenuti.
Mada je dvnaest i petnaest, jos uvek se moze okrenuti pravac, ali samo uz podrsku
M A S E . Kao sto svi znamo,
" jedna lasta ne cini prolece"
Ako budu svi i dalje zabijali glavu u " Pesak" kao nojevi, " zubobolja" nece proci, vec ce se samo povecati bol i na kraju ce poceti gadno da
" smrdi", ali tada vise nece moci samo vadjenjem " zuba" nesto da se poboljsa.
Moja deviza je zato, " Sto pre obradis zub, manje ce boleti", a vi sada razmislite.
Ono sto " mi" zelimo, sada nije bitno, postavlja se pitanje, sta zeli narod, i dali je svestan sta treba uciniti da bi se to, sto on zeli i ostvarilo?
Valter  _________________ Samo zajedno smo jaci! |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Spanac
Pridružio: 20 Okt 2006 Poruke: 13
|
Poslao: Pon Okt 23, 2006 9:19 pm Naslov: |
|
|
Slazem se sa drugom Valterom!
A kada se vec postavlja pitanje sta zapravo zeli narod, moram da izpostavim
nekoliko pitanja:
Sta zapravo znaci DEMOKRATIJA sa kojom se ponose danasnji lideri?
Rec dolazi iz grckog jezika i znaci demos=ljudstvo kratein=vladati.Zar je kapitalizam vladanje ljudske mase?
Kapitalizam nije DEMOKRATIJA sa kojom su se nacionalisti uvukli u SFRJ.Nego parazit koji izjeda drustvo iznutra.
DEMOKRATIJA je bila u SFRJ sa SAMOUPRAVNIM SOCIALIZMOM.Jer su svi radnici (intelektualni i fizicki radniki) vladali i razpolagali sa svojom zemljom. _________________ Proleteri svih zemalja, ujedinite se! |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Valter

|
Poslao: Pon Dec 04, 2006 8:38 am Naslov: Odgovor |
|
|
Postovani druze Spanac,
kao sto vidis, postojanje demokratije ne znaci i uspeh u drustvu. Ako je nivo inteligencije u jednome drustvu na visini, postoji realna mogucnost za napredak, kada je u drutsvu nedovoljno razijena inteligencija, se to nemoze postici.
U nasem slucaju, se jasno vidi neuspeh, jednog od najboljih sistema, samo zato sto to gradjani nisu uspeli da ga shvate.
Drug Tito je zato uvek i govorio da se celokupno drustvo mora stalno skolovati, kako bi se moglo ici dalje. Nadao se da ce se s vremenom i novim generacijama nivo inteligencije u nasem drustvu do te mere razviti, da ce svi biti u stanju da shvate svoju ulogu u razvoju celokupnog drustva i coveka u njemo.
No, covek je takav kakav je, radje ce kao " Ovca " da tapse
" Cobanima " nego da se bori za svoju slobodu.
Ovo sto mi danas imamo, je jasan rezutat takvog ponasanja.
Nemoguce je, da covek koji ima dovoljno inteligencije dopusti ovo sto se dogodilo na nasim terenima.
Tako cemo mi i dalje tugovati za onim sto smo mogli imati a " Ovce " ce i dalje da bleje i stoje u redu da ih " Cobani " sisaju.
Valter _________________ Samo zajedno smo jaci! |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Valter

|
Poslao: Pon Dec 25, 2006 9:52 am Naslov: Nastavak ili kraj? |
|
|
Proslo je dosta vremena, trebao je da se primeti " napredak", medjutim jedino sto se stvarno promenulo je da ima jos vise nezaposlenih.
No, i pored te cinjenice,narod cuti ??
Sta se to dogodilo sa narodom koji je tako ponosan na svoju istoriju??
Dali narod primenjuje nojevu taktiku?
Dali je nas narod stvarno tako .... ili je nesto drugo u pitanju?
Puno pitanja a nema odgovora.
Moglo bi se reci, nas narod je kao malo dete, uci da hoda, a nece da slusa roditelje, nego sve hoce " sam " da istrazi. Sa jedne strane je to dobro ali je uvek veoma bolno.
Da je licno iskustvo veoma bolno, ce nas narod da shvati kad bude malo
" stariji" i iskusniji.
Dali ce tada smoci snage da se izbori za svoju potupunu slobodu ili ce se pretvoriti u coveka robota ( na zapadu se kaze 0815 covek ) " jedan od miliona ljudi, koji se krecu po ovoj zemaljskoj kugli ali nista znacajnijene ne pridonose ukupnoj drustvenoj zajednici.
Kao sto svi znamo, jedna lasta ne cini prolece, pa zato mi nesmemo sebe maltretirati do bessvesti, pokusavajuci tom istom narodu da objasnimo, da ovaj put kojim sada kroce nije ispravan put.
Postujmo nasu proslost i ono sto je postignuto u njoj, druzimo se medjusobno i pokusajmo, gde je to moguce osnovati udruzenja prijatelja
" Pravoga puta" koja ce gajiti ideje druga Tita. Mogucnost da se istina prenese na mladje generacije je time data, generacije koje ce biti manje opterecene mrznjom prema drugim narodima a vise okrenute ka pravoj istini i ukupnom napredku kao i slobodi i samostalnosti svoga naroda. Biti zdruzena drzava sa drugima, za nas treba da znaci, slobodno zivljenje a ne robovanje, pa makar ono i izgledalo " spolja" lepo.
Zivot je kratak, zivot treba ziveti i netreba dopustiti da ceo zivot prodje u lazi i nikad ne potvrdjenoj legendi. " Docice sin boziji i spasice svoje sledbenike". Koja ironija zivota.
Najveci deo ljudi svoj zivot zivi kao
" Ovca" cekajuci da " On " dodje i oslobodi ih. Zasto ??
Zato sto su kukavice, nesposobne da uzmu zivot u svoje ruke i izbore se za ono sto im je drug Tito i SKJ-e da u ruke.
Sloboda, samostalnost, pravi zivot, miroljubiva koegzistencija............
Sve se ovo moze postici, samo ako za to postoji odredjeni nivo inteligencije u drustvu.
Za sada su " bitku " dobio kapitalizam, dali ce pobediti i rat, videcemo.
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Vuk
Pridružio: 12 Mar 2007 Poruke: 5
|
Poslao: Uto Mar 27, 2007 10:53 am Naslov: |
|
|
Valtere sve je to tacno.
Ali uzrok takvom ponasanju naroda nije u tome sto su "ovce" vec je mnogo dublji.
Ako se sjecas kad je drug Stipe Suvar rekao 1990. da je ovo samo kratkotrajna kriza socijalizma i da ce se socijalizam vratiti za 20-tak godina, to isto su znalli i kapitalisti i imperijalisti kojima to nije odgovaralo.
E zato su USA i zapadan Evropa napravile takav bratoubilacki rat kod nas.
Natjerali su nas da se medusobno masakriramo da bi se zamrzili i da vise i ne mislimo o zajednickoj zemlji a kamo li o socijalistickoja kakva je bila SFRJ. Zato nas narod suti i trpi. Previse se nacionalizma i mrznje uvuklo u njega.
Kako to iskorjenuti ja vise ne vidim nacin.
Pozdrav Vuk. |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Janko Site Admin

Pridružio: 09 Okt 2006 Poruke: 101 Lokacija: Obrenovac/Srbija-Jugoslavija
|
Poslao: Čet Mar 29, 2007 5:53 pm Naslov: |
|
|
Da, Vuk je ovde dao dobre ocene.
Taj strah, da će socijalizam, za relativno kratko vreme ponovo oživeti je presudan za stvaranje i tzv. "krvavih" granica.
Ako se sada prošeta po raznim forumima, primetno je da veliki broj mladih ljudi "zaslepljenih do zabrinjavajućih razmera" juriša na svaki pomen Tita, komunista, SFRJ, partizana,...
13.3.2007. godine otvorio sam temu "Ujedinjenje KP i RP Srbije" i to je jedna od najposećenijih tema na podforumu Politika, na forumu RTS-a. Za to kratko vreme, ostvareno je 333 poruke i 5685 poseta (podatak od pre nekoliko minuta).
Zabrinjava kako mladi ljudi uopšte diskutuju na toj i mnogim drugim temama, koliko su ostrašćeni, bezobrazni,... jednom reči zapušteni.
Upravo zbog toga se mora biti i na tim forumima, i na drugim i na ovom, stvarati i održavati što više sajtova,... a sve u nameri dase ne da da ovladaju laži, i drugo.
Dakle moramo se boriti.
Za eventualno zainteresovane, evo linka foruma i teme koju sam pomenuo: http://ww1.rts.co.yu/forum/prikaz_poruka.asp?ForumID=12&TemaID=20617&PagePosition=17&PorukePage=17 _________________ Do pobede - zauvek! |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Vuk
Pridružio: 12 Mar 2007 Poruke: 5
|
Poslao: Pet Mar 30, 2007 11:21 pm Naslov: |
|
|
Hvala druze Janko iako bi volio da nisam u pravu sto se ocjena tice.
Propaganda je napravila od komunizma toliki bauk da mnogi ne smiju ni da ga spominju.
Jos gore je kultura diskutovanja. Vise niko ne bira rijeci kad diskutuje.
Ja sam na You tube pokusao malo da uticem na neke momke da razmisle o upotrebi prostackog rijecnika i znas sta se desilo - vise ne mogu da postavljam poruke jer je "glavni" shvatio da mu kvarim koncepciju sirenja mrznje. Mrznja i psovke idu zajedno.
Kad se prestanemo psovati prestacemo se i mrziti i obratno.
Ako zelis pogledaj tu temu o kojoj govorim:
http://www.youtube.com/watch?v=dAjcIWVFumk
Pozdrav Vuk.
P.S. onaj tvoj link mi se ne otvara. |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Janko Site Admin

|
Poslao: Sub Mar 31, 2007 9:11 am Naslov: |
|
|
Link se nije otvarao verovatno zbog toga što je forum ostao bez dovoljno prostora.
Jutros je proradio i ja sam upravo probao i link funkcioniše.
A evo i linka do stranice sa aktuelnim temama iz oblasti unutrašnje politike:
http://ww1.rts.co.yu/forum/prikaz_tema.asp?ForumID=12
Tema "Ujedinjenje KP i RP Srbije" je svakodnevno u vrhu.
Tužno je koliko su ti, uglavnom mladi ljudi ostrašćeni i kojim se rečnikom služe. Na ovakvim i sličnim temama skoro da im nema ko odgovarati. Kako se previše laže i pljuje, to sam i odlučio da otvorim temu koju navedoh, da bih koliko toliko omogućio da se čuju i drugi stavovi.
Moja zamisao je bila i da se na ovakvim i sličnim temama, i mi koji smo za sve prave vrednosti iz nekadašnje SFRJ, koji smo u to vreme i živeli i radili, okupimo na istim i pokušamo snagom argumenata, braniti i pokazati pravu istinu! Međutim, skoro da sam usamljen.
Kako god, poseta ovoj temi je jako velika - 6236 poseta i 367 odgovora na 19 strana, za sada. Meni je bilo stalo, upravo zbog velikog broja članova foruma RTS-a (preko 5.000) da se čuje i druga strana, odnosno naši stavovi.
Da ih što više zaintrigiram, otvoreno sam se predstavio kao komunista, što je dodatno uticalo na pojačano pljuvanje, psovanje, vređanje,...
Kada bi neko hteo da razmišlja lako bi i do mog punog identiteta, koji ja inače i ne želim da krijem. U celini, bitno je da se čuje i druga strana. _________________ Do pobede - zauvek! |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Janko Site Admin

|
Poslao: Sub Mar 31, 2007 9:48 am Naslov: |
|
|
Vuče, zaboravih reći da sam bio na sajtu za koji si dao link.
Za potrebe našeg web magazina http://komunisti.50webs.com skinuo sam i postavio desetak filmova. Pristup je upravo sa adrese koju sam gore naveo.
I dalje sa YouTube pokušavam da odgledam i odaberem još nekoliko filmova za navedeni sajt. _________________ Do pobede - zauvek! |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Valter

|
Poslao: Pet Apr 06, 2007 10:19 am Naslov: Komunizam?? |
|
|
Mislim, daje velika greska sto se nasa zemlja ( SFRJ) usporedjuje uvek sa " ostalim " " komunistickim " zemljama.
Malo ko od obicnih gradjana zna da je sistem u SFRJ bio sasvim nesto drugo.
Na zapadu se veoma cesto cuje izraz: " Nakon komunisticke ere u jugoslaviji..." sto je po meni sasvim neispravan nacin prikazivanja sistema u SFRJ.
Mislim da se slobodno moze reci, razlika kao nebo i zemlja. Dok se gradjanstvo u vecini " komunistickih " zemalja ( pod cizmom SSSSR-a ) borilo za goli opstanak, je gradjanin u SFRJ ziveo kao " lord " usporedjenju sa ostalim " komunistickim " zemljama.
Zato smatram da je nepohodno to i isticati.
Drug Tito, je jasno pokazao i dokazao da pravac kretanja ne znaci i diktauru komunizma.
Komunisticka partija je jedana stvar, nacin komunikacije sa gradjanima veoma bitan faktor za podrsku gradjanstva.
Takodje mislim da je upravo i to jedan od kamena spoticaja danas. Mnogi nasi gradjani se boje da komunisti dodju na vlast, zato sto smatraju da ce se u tom slucaju vratiti ruski sistem u nase drzave, sto nikako nesme da se desi. To treba svima jasno reci.
Valter _________________ Samo zajedno smo jaci! |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Rozalin

Pridružio: 19 Dec 2007 Poruke: 204
|
Poslao: Sre Dec 26, 2007 6:28 pm Naslov: |
|
|
Potpuno se slazem sa tobom, samo sto stoji cinjenica da SFRJ kao i ostale zemlje u kojima je na vlasti bila KP nisu bile komunisticka nego socijalisticka. Sto je pogresna konstatacija i zapada da je ovdje bila komunisticka era. U nasoj zemlji se razvijao samoupravni socijalizam i on je trebao da predje u novu fazu koja bi se jos priblizila komunizmu. Smatram da se zapad bas bojao tog njegovog razvoja pa da je zato i pomogao rusenje socijalizma ne samo kod nas nego i u drugim zemljama.
Sto se tice tvoje konstatacije
| Citat: | | Takodje mislim da je upravo i to jedan od kamena spoticaja danas. Mnogi nasi gradjani se boje da komunisti dodju na vlast, zato sto smatraju da ce se u tom slucaju vratiti ruski sistem u nase drzave, sto nikako nesme da se desi. To treba svima jasno reci. |
Mislim da si upravu. Treba dobiti podrsku narodnih masa i objasniti im da bi se socijalizam razvijao u pozitivnom smjeru, a ne u negativnom i da to nije nikakav bauk. _________________ MUSKARCI SU RODJENI ZA REVOLUCIONARE,
TIM VISE AKO IMAJU POTPORU U LJUBAVI ZENE |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Valter

|
Poslao: Čet Jan 24, 2008 8:40 am Naslov: Odgovor |
|
|
Oduvek sam smatrao da je SFRJ-a nesto drugo. Svi oni koji je bacaju u kos sa rusima dokazuju da nemaju pojma ni o sistemu u SFRJ, ni coveku koji se borio za prava radnicke klase, Josipu Brozu.
Svi poznavacoci situacije ( tih nema puno) znaju zasto je Tito rekao, ne Staljinu, i zasto je drug Tito i ostao na toj liniji.
Pokazalo se da je intervencija rusije u svim zemljama gde je sprovedena, tim zemljama donela samo tugu i jad, dok je SFRJ-a od strane " istocnih zemlaja " smatrana kao " zapad". Dokaz neupucenosti "u svim zemljama u kojima se ima,
su "zapadne zemlje" sto je apsolutno netacno.
Zato uvek i na svakom mestu insistiram da se istuce sistemska razlika izmedju SFRJ-e i ostalioh zemalja.
Jugoslaviju cini posebnom, upravo radnicko samoupravljanje ZUR= Zakon o udruzenom radu.
Bilo bi dobro, ako bi se mogao preneti na nase stranice.
Treba vise pisati o zivotu za vreme SFRJ-e, da svi oni koji nisu ziveli u to vreme jasno vide da se moze ziveti i bez kapitalizma i to dobro ziveti.Sasvim sigurno nije tacna ni tvrdnja da se nasi narodi nisu slagali.
|
| Nazad na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|