|
TITOV FORUM Može li se, po treći put, voljom naroda formirati nova - velika Jugoslavija?
|
| Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu |
| Autor |
Poruka |
Dragoslava Račić
Pridružio: 06 Jan 2008 Poruke: 23
|
Poslao: Sre Jan 09, 2008 12:10 am Naslov: |
|
|
| Rozalin :: | | sve si rekla sa ovim |
Ma ne, ja sam tek počela da ti tj. vama pišem, pa jeste, pametnom dovoljno da zaključi....  _________________ Moj stari đedo silan je izgledo i danas je ljuta zmija kokarda mu sija |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
jastreb
Pridružio: 26 Apr 2007 Poruke: 56
|
Poslao: Sre Jan 09, 2008 1:38 am Naslov: re |
|
|
Gospodjice Dragoslava
ponadao sam se da ce se naci makar jedan poluobjektivan sagovornik "druge strane" ... I prevario sam se !
Odakle Vam ideja da su partizani streljali zbog uzickog kola , ko Vam je rekao "konstrukciju" da je Tito ubio Krcuna , ko Vam je objasnio da Uzicka republika nije valjala i da je bila pogubna za svoje "aktere" , ko kaze da za vreme SFRJ nije smela da se slavi slava i odakle Vam , zlobna zeno , pomisao da je ona SFRJ bila dusegupka - a ovo sada , gde izginu i raseli se milioni ljudi zarad licnih interesa vlastodrzaca , uz katastrofalne rezultate u svakom pogledu po SVAKU novonastalu drzavu i sadasnju RASPRODAJU Srbije ... OVO SADA VAM VALJA !?!?
Znam da zloba , neobavestenost i neke licne frustracije mogu da iskrive sliku , ali ovo sto Vi pokusavate da prikazete je cista zla namera tj pljuvacina bez osnova . _________________ proleteri svih zemalja , ujedinite se ! |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Dragoslava Račić
Pridružio: 06 Jan 2008 Poruke: 23
|
Poslao: Sre Jan 09, 2008 5:40 pm Naslov: Re: re |
|
|
| Citat: | Gospodjice Dragoslava
ponadao sam se da ce se naci makar jedan poluobjektivan sagovornik "druge strane" ... I prevario sam se ! |
Pa eto gospodine Jastrebe ja sam tu ali ne poluobjektivna već celoobjektivna! Niste se prevarili to što ja drugačije gledam na stvari od Vas pa nemojte da se potresate to je moje pravo Boga mu!
| Citat: | Odakle Vam ideja da su partizani streljali zbog uzickog kola ,
Polako gospodine, ajmo da se vratimo par postova u nazad ... gde sam ja napisala da su partizani streljali zbog užičkog kola? |
Vi ili sebi suviše dopuštate da mi namećete nešto što apsolutno nisam napisala ili pogrešno i krajnje nepristojno koristite mojm kontekst tj. komunikaciju sa drugaricom Rozom?
| Citat: | | ko Vam je rekao "konstrukciju" da je Tito ubio Krcuna , |
Konstrukciju? Ajmo da konstruišemo ili rekonstruišemo događaj.... i prvobitno čoveče pa stari je znao sve.... Dobro da počnemo, tog decembra 1964, krenuo je veseli Krcun umesto Šaneta? Zašto? Zatim, kod Stepojevca se dešava udes , i za nekoliko minuta nailazi patrola policije i naravno odvozi Krcuna u lazarevačku bolnicu! Ipak automobil sa telima ostalih povređenih u ovoj nesreći kod Žarkova je zaustavljen i bukvalno vozač civil je predao tela kome? kosovcima, dbeovcima? Kako je završio Lomić Krcunov vozač? i zašto nov oldsmobil? Lomić umire nakon ovoga ali kako, doktorka Lela bila je stručnjak za ubrizgavanje injekcija! Pa Krajačić je lično istu ispitivao! Ko je Lelu poslao? Ajmo da se bavimo uzrocima ove tragične posledice. Jasno je da za Brionski plenum koji se spremao dva Srbina Krcun i Leka predstavljaju VELIKI problem, jer kao što se zna počelo je razbijanje kadrova iz Srbije... ajmo da nabrjimo:
Crni, Nešković , Đurić, Jakšića, Jovanović, Urošević , Milojević.... šta se desilo sa ovim drugovima? Ranković je jadno završio šteta mogao je i ako je bio komunista da uradi mnogo za Srbiju! Jer svest proradi ali kasno! Pa tako su drugovi na plenumu klimali na jožetovu svaku reč upućenu na adresu druga Marka, i to ne bilo kakva reč već reč kritike!, doduše samo je Ćeća bio čovek na tom plenumu .... Srbin to je to!
Ima jedna interesantna pesmica, što naš narod voli da ispeva pesmice čudo jedno, ovu sam čula u Bajinoj Bašti a glasi:
Zlatibore šapni Tari
Da Krcuna ubi Stari
Oj, Srbijo, al' si tužna
Da l' si tako Titu dužna
Bez Krcuna Srbijanca tanka
Šta bi bilo da ne rodi Marka
Druže Tito otrovnice
Kad ćeš doći u Užice
Hoćeš smeti kroz ulice
Da provedeš ulizice.
Rekao mi je jedan bivši đak učiteljice Pinje ustvari ona mu je rekla stihove .
| Citat: | | ko Vam je objasnio da Uzicka republika nije valjala i da je bila pogubna za svoje "aktere" , |
Pa jeste valjala za one kji su tokom povačenja iz iste mogli da idu, a šta bi sa bolnicom, šta ste mislili da Nemci poštuju ženevsku konvenciju i da neće ubijati ranjenike, pa vi sami sebi skačete u stomak, ako ste večito aludirali na tezu NE OSTAVITI RANJENOG DRUGA , i u filmovima partizanskim eto stalno je neki partizan nosio na leđima ranjenog druga, šta bi na Zlatiboru Užička republika trajala je 70 i koji dan, kada ste shvatili da ne može da se odbrani krenulo je povlačenje ali kakvo pa vi čoveče niste imali plan povlačenja! Izginula su vam deca po Zlataru i Zlatiboru ej vaši drugovi ! Ipak mislim da je baš veseli Krcun napravio životnu grešku( čak ni to što je bio komunista nije tolika greška u poređenju sa ovom) Kada su se našli u klopci drug Jože i Krcun, ( ostali su usred Užica , u zgradi Narodne banke, partizani su se već uveliko povukli ka Zlatiboru) jer su Nemci nadirali od pravca Valjeva ...i drug stari se našao u panici bio je spreman da se ubije, ali veseli Krcun Užičanin poznavao je dakle teren, i odvede drga starog ka Dobroselicama..... e to ga je koštalo glave... ali što kaže stara narodna TI BI SEO , DA ZNAŠ KADA ĆEŠ DA PADNEŠ...!
| Citat: | | ko kaze da za vreme SFRJ nije smela da se slavi slava |
Ja stvarno nemam pojma ja to nisam rekla, neka se javi drugu Jastebu ko je to rekao!
| Citat: | | i odakle Vam , zlobna zeno , pomisao da je ona SFRJ bila dusegupka |
Pa zašto tako zlobna ženo? DUŠEGUPKA molim Vas može li neka druga reč? Da bih imala mogućnost da Vamodgovorim na postavljeno pitanje.
| Citat: |
a ovo sada , gde izginu i raseli se milioni ljudi zarad licnih interesa vlastodrzaca , uz katastrofalne rezultate u svakom pogledu po SVAKU novonastalu drzavu i sadasnju RASPRODAJU Srbije ... OVO SADA VAM VALJA !?!? |
Ko je rekao da ova sadašnja država valja neka se opet javi drugu Jastrebu , ja nisam... ja naprotiv hoću da Vam kažem da ovu državu vode deca komunista ali Vi izgleda uopšte ne čitate moje postove na žalost!
| Citat: | | Znam da zloba , neobavestenost i neke licne frustracije mogu da iskrive sliku , ali ovo sto Vi pokusavate da prikazete je cista zla namera tj pljuvacina bez osnova . |
Ja nisam frustrirana , stvarno jer da jesam verovatno ne bih ni došla na ovaj forum da komuniciramo! A inače i jako je rano za moje godine da budem tako frustrirana, a ako mislite da jesam jer su komunisti pobili dobar deo moje porodice , opet nisam u tom pogledu ja sam samo jako tužna što je ako se slažete sasvim normalno! Ja Vas ne pljujem , pa gde sam ja pljuvala Vas.... JA IMAM DRUGAČIJE MIŠLJENJE DAKLE NISAM SA VAMA, ŠTO PO VAŠEM ZNAČI KOMUNISTIČKOM SHVATANJU PODRAZUMEVA DA SAM PROTIV VAS! U pogledu neobaveštenosti pa ja se ne bih složila pa da li Vi znate da moji vršnjaci pojma nemaju ko je bio recimo Kardelj, Gošnjak , Đilas i šta je to komiterna ili šta je maspok itd. .. a ja vidite i sami znam čak i tačnu godinu nekih dešavanja , pa stvarno nije u redu da mi kažete da sam neobaveštena, to nije drugarski i sada ste subjektivni druže Jastrebe!
Dakle ispada da se Vi upravo poluobjektivni, tj celosubjektivni! Šteta a ja se ponadala da ću imati korektnog sagovornika! _________________ Moj stari đedo silan je izgledo i danas je ljuta zmija kokarda mu sija |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Janko Site Admin

Pridružio: 09 Okt 2006 Poruke: 101 Lokacija: Obrenovac/Srbija-Jugoslavija
|
Poslao: Sre Jan 09, 2008 7:57 pm Naslov: MOLBA |
|
|
MOLIM SVE UČESNIKE, DA POŠTUJUĆI NAZIV OVE TEME, PIŠU SAMO ONO ŠTO ISTOJ I PRIPADA!!!
SVE IZA OVE PORUKE, KAO I SVE ŠTO JE VEĆ NAPISANO, A NE SPADA U OVU TEMU, TE U NAREDNA DVA DANA NE BUDE UKLONJENO - IZBRISAĆU!!!
SVOJE DISKUSIJE PREMESTITE NA TEMU "NOR I REVOLUCIJA UOPŠTE". _________________ Do pobede - zauvek! |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
jastreb
Pridružio: 26 Apr 2007 Poruke: 56
|
Poslao: Čet Jan 10, 2008 12:21 am Naslov: re |
|
|
Gospodjice Racic
Vi ste verovatno TAJ svedok koji nedostaje u saobracajnoj nesreci u kojoj je nastradao Krcun ! Vidim da poznajete materiju , kao da ste bili tamo , zlobna zeno ! Ili mozda mislite da su pesme ispevane od nekih "dusebriznika" dokaz da je Stari ubio Krcuna ? Ajmo malo ozbiljnosti , molim ! Za Vasu informaciju , Leka Rankovic je bio Titov prvi covek ... Da li bi on sve to dopustio ?
Prihvatite istoriju i cinjenice kako jesu , nemojte nam se ovde praviti pametni , nemojte nam prodavati one stvari za bubrege , nismo deca . Po Vama je verovatno Draza ujahao u Beograd '44. kao pobednik , ali ga je politika i Partija zeznula i proglasila gubitnikom i saradnikom nemaca ! Budite realni i shvatite da je TITO sa PARTIZANIMA podmetnuo ledja i OSLOBODIO ovu zemlju , dok su "gibanicari" i "rakijasi" promasili stranu cuvajuci kralja , ciji debilni potomak uziva u belom dvoru i vodili rat ISKLJUCIVO protiv Komunista i Narodnog pokreta !
Ajmo malo iskrenosti , mila gospodjice ... _________________ proleteri svih zemalja , ujedinite se ! |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Valter

Pridružio: 10 Okt 2006 Poruke: 146 Lokacija: ch
|
Poslao: Sre Jan 23, 2008 9:07 am Naslov: Odgovor |
|
|
Ko je rekao da ova sadašnja država valja neka se opet javi drugu Jastrebu Very Happy , ja nisam... ja naprotiv hoću da Vam kažem da ovu državu vode deca komunista ali Vi izgleda uopšte ne čitate moje postove na žalost!
je napisala gospodja "Racic"
To sto su to "deca " odnosno naslednici ljudi koji su bili clanovi SKJ jos uvek ne znaci da su ih roditelji ucili da se tako ponasaju.
Svako je za sebe odgovoran.
Kapitalisticki sistem je " bonbonama i cokoladama" zavrnuo glavu onim ljudima koji su postali grandomani. Nije im bilo dovoljno ono sto su imali a posto im je samoupravni socijalisticki sistem omogucio da putuju po svetu su videli samo jednu stranu medalje pa su mislili da je to pravo stanje. Veliki deo tih ljudi i tako misli da radnicka klasa i nije nizasta drugo tu doli da izvrsava radne zadatke i gotovo.
O tome sta je ko za vreme rata i odmah nakon drugog svetskog rata cinio nemogu diskutovati, nedovoljno sam upucen u tu tematiku.
Sto sasvim sigurno znam je to da je radnicko samoupravljanje kao i Socijalisticki sistem sasvim sigurno za mene dokaz prave demokratije. Za sada nisam ni u jednoj zemlji u kojoj sam ziveo video sistem koji bio bolji za gradjane i radnicku klasu.
Cinjenica da je nasa radnicka klasa bila u " pelenama" i nedovoljno svesna sistema koji ima u rukama ne smanjuje njegovu vrednost.
Licno mislim da ce veoma brzo a najkasnije kada se svi nadju u EU radnicka klasa shvatiti sta je imala u SFRJ.
Za mene je SFRJ bila velika porodica, a nakon smrti oca porodice, sva dace misle da ona znaju bolje sta je dobro za porodicu i zele da sto vise dobiju od "kolaca" za sebe.
A ako nemogu dobiti "ja" neces imati ni "ti".
Tipicno ponasanje u "posvadjanoj porodici".
Cenim Josipa Broza zato sto sam zahvaljujuci njemu ( radniku=predsedniku) mogao bar jedan deo svoga zivota da zivim dostojno coveka. Od kada je " ubijena" SFRJ je puno toga nestalo iz moje okoline a ponajvise osmeh sa lica moih sugradjana.
Za mene je to ono sto odlucuje o mom gledanju na celokupnu problematiku.
Kako ide ona poznata : " Neka prvi baci kamen onaj ko je bezgresan" pa tako i ja smatram, pravo na kritiku ima onaj ko je dokazao da je bolji od onoga "drugoga".
Svadja, kontriranje sirenje "prljavog vesa" nam nece pomoci dalje ka boljem suta.
Sloga tolerancija razumevanje i pomoc ljudima oko nas, hoce.
Zato: " Samo zajedno smo jaci"
Drugarski pozdrav,
Valter
 _________________ Samo zajedno smo jaci! |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|